Bíróságig jutott az ügy

2022.12.12. 16:51

Negyedmillióval tartozott gyermeke csolnoki anyjának a termelési igazgató

Az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása vétsége nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki gyermeke után közel negyedmillió forint hátralékot halmozott fel.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Motortion Films

A vádirat szerint a bíróság 2021-ben egyezséget jóváhagyó végzésében arra kötelezte a férfit, hogy gyermeke tartására minden hónap 15. napjáig előre esedékesen fizessen meg 35 ezerforint összegű tartásdíjat a csolnoki sértett részére.

A férfi a fizetési kötelezettségének 2022-ben hét hónapon keresztül nem tett eleget, annak ellenére, hogy egy százhalombattai gazdasági társaság igazgatójaként rendszeres havi jövedelme volt. Az apa ezen időszak alatt összesen 245 ezer forint tartozást halmozott fel. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetett férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában