Kiszagolta

2022.12.07. 12:53

Nagy fogása volt az M1-esen Djangonak, a drogkereső kutyának

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint kétezerötszáz doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak Hegyeshalomnál. Segítségükre volt Django, a rutinos szolgálati kutya.

Szász Dalma Kitti

A pénzügyőrök először egy német személyautót ellenőriztek az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán. Django szimata nem csalt, jelzése után, a jármű középső és hátsó merevítő oszlopaiból, a padlóból és a műszerfalból több mint ezer doboz cigaretta került elő. A cigaretta- és kábítószerkereső kutya néhány órával később, az autópálya ugyanezen szakaszán egy bolgár járműben jelzett. Az autó oszlopaiban és a kárpit alatt háromszázhúsz doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek el.

Django lelkesedése az este közeledtével sem csökkent, amikor egy kisbusz belsejében fogott szimatot. A jármű tetőkárpitjából és egy vízmelegítő tartályból ezerkétszázötven doboz cigaretta került elő. A NAV munkatársai a csaknem öt és félmillió forint értékű füstölnivalót lefoglalták, az elkövetőkkel szemben pedig jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!