Közlekedési morál

2022.12.10. 07:34

Itt vannak az M1-es legpofátlanabb sofőrjei – magukénak érezték a mentőfolyosót

Szűk fél óra alatt 7 autós gondolta úgy, hogy a mentésben résztvevőknek megnyíló folyosó neki készült.

Kemma.hu

Forrás: MKIF Zrt.

Az Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. osztotta meg közösségi oldalán azt a felvételt, amelyet az utat figyelő kamera rögzített még október 18-án. Aznap egy álló kamionba ütközött egy távolsági busz az M1-es autópályán. Egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben sérült a balesetben.

A helyszínre több mentő, tűzoltó, rendőr és egy mentőhelikopter is érkezett. A sztrádán közlekedők nagy része az első mentő megérkezésétől állandó szabad utat biztosított a mentésben részt vevő járműveknek. 

Csakhogy, mint az a MKIF Zrt. felvételein látható, voltak sofőrök, akik a mentést végzők számára szabaddá tett közlekedési folyosót önző módon arra használták, hogy kikerüljék a dugót. Ők egyszerűen fogták magukat, és a megkülönböztető jelzést használó mentő- és tűzoltó autók mögé besoroltak. Nem is voltak kevesen: szűk fél óra alatt 7 autós gondolta úgy, hogy a folyosó neki készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában