Rászorulók az utcán

2022.12.05. 09:40

Együtt vigyáznak a fedél nélkül élőkre a tatabányai rendőrök és utcai segítők

Az együttműködés évek óta példaértékű a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és az Utcai Szociális Segítők Egyesülete között.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Régóta fennálló együttműködést újított meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és az Utcai Szociális Segítők Egyesülete. Mindkét fél elkötelezett a fedél nélkül élők védelme iránt.

A közös tevékenység egész évben jól működik a két szervezet között, a téli időszakban azonban még inkább odafigyelnek a hajléktalanokra. A december 1-jén aláírt megállapodásban a felek lefektették azokat az vállalásokat, amelyeket az utcán élő emberek segítése érdekében teljesítenek.

A téli hónapokban a rendőrség egyik kiemelt feladata az utcán élő személyek tartózkodási helyeinek feltérképezése, azok visszatérő ellenőrzése, és szükség esetén a bajba jutott személyek részére történő segítségnyújtás. A megújított együttműködési megállapodást december 1-jén a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon írta alá Farkas Gábor r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Balatoni Ágnes, az Utcai Szociális Segítők Egyesületének vezetője – adta hírül a police.hu.

A rendőrök az elmúlt hetekben már felkeresték azokat a helyeket, ahol a fedél nélkül élők tartózkodnak. Tájékoztatták őket, hol találnak melegedőt, ingyenes szálláshelyet maguknak, és arról is, hogy amennyiben kérik, további segítséget hívnak hozzájuk. Előfordulhat ugyanis olyan eset, hogy a hajléktalan nem ismeri a környéket vagy nincs pénze, eszköze, hogy eljusson a legközelebbi melegedőbe.

tatabánya rendőrség utcai szociális segítők megállapodás
A megállapodás a közös és hatékony munka folytatását teszi lehetővé
Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emellett az állampolgárok összefogását is kéri. A kihűlés veszélyének főként az utcán élők vannak kitéve, de a lakókörnyezetben is előfordulhatnak olyanok, akik pillanatnyi egészségi állapotuk miatt szorulnak mások segítségére, vagy nehéz anyagi körülmények között élnek és fűtetlen otthonukban szintén fennáll a kihűlés veszélye. Amennyiben valaki ilyen esetet lát, tapasztal, a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét vagy az Utcai Szociális Segítők Egyesületének krízisvonalát, a 34/511-028-as számot hívhatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában