Ítélet

2022.11.22. 18:10

Vértesszőlősön hozta össze a mesterhármast: börtönbüntetésre ítélték a kerítéstörő részeg sofőrt

A különös visszaesőt korábban már kétszer is megbüntették ittas vezetésért.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai  Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság  1 év 6 hónap börtönbüntetésre, 4 év járművezetéstől eltiltásra, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a különös visszaeső férfit, aki ittas állapotban letért az úttestről és egy kerítésnek ütközött.

Kerítésnek ütközött Vértesszőlősön egy részeg sofőr
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádirat szerint a férfi február 24-én Vértesszőlős területén ittas állapotban vezette autóját. A sofőr a Határ út-Szanatórium út-Csülök út négyágú kereszteződésében ittassága miatt nem tartott jobbra, ezért áttért a bal oldali forgalmi sávba. Annak ellenére hogy fékezett, letért az úttestről,  és a füves útpadkán keresztül egy kerítésnek ütközött.

Kerítésnek ütközött Vértesszőlősön egy részeg sofőr
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfi ittas járművezetés miatt korábban már két alkalommal is volt büntetve, legutóbb a bíróság 2016-ban a járművezetéstől eltiltás és a közügyektől eltiltás mellett szabadságvesztésre ítélte, ebből 2018-ban szabadult feltételes kedvezménnyel. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész és vádlott is tudomásul vette, adta hírül a Tatabányai Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!