Letartóztatás meghosszabbítása

2022.11.17. 08:50

Rács mögött marad a bakonyaljai Escobar - íme, a drogültetvénye (helyszíni fotók)

A Komáromi Járási Ügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt indított eljárás ügyében újabb indítványt tett egy kábítószer-termesztő letartóztatásának a meghosszabbítására. A Komáromi Járásbíróság az indítványnak helyt adott.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Az indítvány szerint az elkövető fogyasztotta és termesztette is a kábítószert. A férfi 2021. június 13-án a bakonysárkányi lakóhelyén, a háza udvarán, illetve melléképületeiben magvakat ültetett el, indiai hasis kendert termesztett oly módon, hogy azokat rendszeresen öntözte annak érdekében, hogy kábítószert termesszen. Az elültetett magvakból összesen 491 tő indiai hasis kender növényi egyed fejlődött ki, amelyeket a nyomozó hatóság 2021. június 13. napján lefoglalt.

A férfitól lefoglalt kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak 198,8 százaléka, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát, annak 9,94 százaléka. A Komáromi Járásbíróság az ügyészség indítványára 2021. június 17-én rendelte el a férfi letartóztatását. Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság a férfi letartóztatását legutóbb december 17-ig hosszabbította meg, tekintettel arra, vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, adta hírül dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában