Drogbiznisz

2022.11.08. 13:46

Netről rendelgette a hozzávalókat, aztán Tatabányán árulgatta a herbált a férfi

A férfit korábban a bíróság kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt fegyházbüntetésre, vagyonelkobzásra, és közügyektől eltiltásra ítélte.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott egy új pszichoaktív anyagot fogyasztó terhelttel szemben – Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi 2020. év júniusától 2020. augusztus 30-ig azért, hogy pénzhez és bódító anyagokhoz jusson, különböző internetes oldalakról csekély mennyiségben új pszichoaktív anyagokat rendelt, abból a célból, hogy azokat a tatabányai lakásában acetonnal hígítva és zsályalevélre felhordva feldolgozza és herbál/káfonya néven, Tatabányán ismerősei részére 0,7 gramm/csomag tömegű kiszerelésben forgalomba hozza. A férfi az általa készített új pszichoaktív anyagot tartalmazó herbált maga és testvére, a vádlott is fogyasztotta.

A férfit korábban a Tatabányai Járásbíróság kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt 6 év 4 hónap fegyházbüntetésre, 587 ezer 500 forint vagyonelkobzásra, és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A Tatabányai Járásbíróság november 8-án hozozz ítéletet a testvérével szemben is, őt új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt 264 óra közérdekű munkabüntetésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában