Kamu

2022.11.04. 06:20

Netes társkeresőn hódított a csaló, egy bábolnai nő a családi házát vesztette miatta

Internetes társkeresőn verte át a nőket, volt, aki a családi házát is elvesztette miatta. Most a bíróság meghosszabbította letartóztatását.

Kemma.hu

Többrendbeli csalás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség ismét eredményesen indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki internetes társkereső oldalakon megismert nőknek okozott kárt. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája a letartóztatást 2023. január 5-ig hosszabbította meg, miután az elkövetőt ülésen meghallgatta. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be.

Az indítvány szerint a férfi tíz nőt ismert meg internetes társkereső oldalakon, mindegyiket tévedésbe ejtette, és nekik különböző összegű kárt okozott. Az egyik nőt annak ígéretével, hogy közösen vásárolnak házat, arra vett rá, hogy az a saját bábolnai családi házát eladja. A nő több részletben, összesen 10 millió 650 ezer forintot utalt át a férfinak 2021. január-május között azért hogy ebből fedezze a közös ház vételárát és egyéb költségeket, azonban a férfinak ilyen szándéka nem volt.

Hat további nőtől szemműtétre hivatkozással kért és kapott kölcsön. A férfi valótlanul állította a szemműtét szükségességét, két esetben külföldi műtétre hivatkozott, valamint nem állt szándékában a kölcsönösszegek visszafizetése. A férfi így okozott a nőknek  3 millió forint, 1 millió 850 ezer forint,  700 ezer forint, 480 ezer forint., 290 ezer forint, illetve 400 ezer forint kárt.

A nyolcadik nővel a férfi nem is találkozott személyesen, úgy ígért párkapcsolatot, majd kért és kapott 77 ezer forint kölcsönt. A kilencedik nőnek azt állította, hogy adótartozása van, ezért kért és kapott 330 ezer forintot. A tizedik nőnek azt állította, hogy dohányboltja van, és annak működtetéséhez van szüksége 1,4 millió forintra.

Az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását a Komáromi Járásbíróság 2021. november 5-én rendelte el a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt, az elkövető azóta van kényszerintézkedés hatálya alatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában