Lebuktak

2022.11.11. 12:02

Négyen loptak egy katalizátort Tatabányán - fotók

Katalizátort akart lopni 4 fő, de a rendőrök megzavarták és elfogták a tetteseket. Az egyik férfi letartóztatását elrendelte a bíróság.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Három oroszlányi és egy kecskédi férfi megbeszélte, hogy pénzt szereznek. Az ötlet hamar megszületett, lopás mellett döntöttek. Egy személygépkocsival érkeztek Tatabányára november 9-én 1 óra 50 perc körül, majd egy kiszemelt autó közelében megálltak. Tudták mire vállalkoznak, szerszámot is vittek magukkal, hogy a katalizátort megszerezzék. Ketten figyeltek, a másik kettő pedig az autó alatt tevékenykedett. Végül sikerült megszerezni a zsákmányt. Időközben bejelentés érkezett a rendőrségre az illegális cselekményről, számolt be az esetről a police.hu.

A rendőrök a személyleírás alapján, a környező utcában igazoltatták a 44 éves H. R.-t és a 30 éves F. I.. Őket előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra. A 29 éves O. Zs. és a 34 éves kecskédi lakos sem sokáig örülhetett, reggelre őket is elfogták a rendőrök. Sikerült azt is megállapítani, hogy a levágott katalizátort hová rejtették. A rendőrök ezt megtalálták, és a bűncselekményhez használt eszközzel együtt lefoglalták.

Mint dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője a Kemma.hu-t tájékoztatta, az elkövetés értéke 200 ezer forint. 

Egyik férfi sem volt ismeretlen a rendőrök előtt. A tatabányai nyomozók a 44 éves oroszlányi lakost őrizetbe vették, és a rendőrség kezdeményezésére a Tatabányai Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit a Tatabányai Járásbíróság november 11-én elrendelt, tájékoztatott a Tatabányai Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában