Próba

2022.11.06. 07:00

Hamisítás Dorogon: mindent megtett az anya, hogy gyermekével Nagy-Britanniába menjen

Hiába a hamisítás és a külföldre utazás utáni vágy, a Dorogon hamisító anya terve nem jött be.

Kemma.hu

Hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járásbíróság egy évre próbára bocsátotta azt a nőt, aki a gyermekére az útlevéligénylést úgy nyújtotta be, hogy  a kérelmen a volt élettársa aláírása hamis volt, tudtuk meg Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől.

A vádirat szerint a nő és a férfi kapcsolatából  2020-ban gyermek született.  Az élettársak közötti kapcsolat megromlott, ezért a nő a közös kiskorú gyermekkel együtt elköltözött a férfitól.

A nő  Nagy-Britanniába akart utazni a gyermekkel, ezért február 4-én Dorogon az okmányirodában a gyermek részére útlevél kiadását kérelmezte.  Az anya az okmányirodai ügyintézőnek átadott, ezáltal felhasznált egy „Cselekvőképtelen kiskorú kérelmező útlevelének kiadásához hozzájáruló szülői (törvényes képviselői) nyilatkozat” elnevezésű okiratot, amelyet azonban az apa helyett, az ő nevével, ismeretlen személy írt alá. A nő  tisztában volt az okiraton lévő aláírás hamis voltával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában