Tárgyalás

2022.11.20. 10:00

Beteg gyereket hazudva csalt ki 7 millió forintot a férfitől a nő

November 21-én hétfőn előkészítő ülést tart a Tatabányai Járásbíróság annak a csalónak az ügyében, aki több millió forintot csalt ki azzal, hogy a hat éves gyermekének vesetranszplantációra lenne szüksége, ám ennek költségeit ő nem tudja finanszírozni. Az két társa is volt.

Szász Dalma Kitti

November 21-én hétfőn fél egytől csalás büntette miatt előkészítő ülést tart a Tatabányai Járásbíróság. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a csalót ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint mindhárom vádlottal szemben szabjon ki pénzbüntetést. A Tatabányai Törvényszék ismertette a vádiratot, amely szerint a csaló nő 2018 augusztusában egy internetes oldalon megismerkedett egy férfival. 

Előbbi a beszélgetéseik során kialakított bizalmi viszonyt kihasználva tévedésbe ejtette a férfit azzal, hogy van egy 6 éves kisfia, akinek vesetranszplantációra van szüksége, amelynek költségeit nem tudja kifizetni. 

A férfi a szélhámos nő kérései alapján 2018 szeptembere és 2019 szeptembere között különböző összegeket utalt át a kisfiú gyógykezelésének kórházi és egyéb költségeire, valamint a nő által megjelölt egyéb valótlan indokokra, tetőfedésre hivatkozással, avagy kölcsönként. A férfi az átutalt összegeket a nő részére minden esetben kölcsönként adta, azok visszafizetésére a nő ígéretet tett, és valótlanul azt állította, hogy az összegeket egy tulajdonát képező ingatlan értékesítését követően visszafizeti. 

A csaló a pénzösszegek átutalását saját, illetve tettestársai bankszámlájára kérte. Utóbbi két elkövető az átutalt összegeket készpénzben felvette, majd átadta a hamis sztorikat gyártó elkövetőnek. A nő által tévedésbe ejtett férfi a tettestársak folyószámláira egy év alatt 50 alkalommal, több mint 7 millió 600 ezer forintot utalt át, adta hírül a Tatabányai Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában