Bűnügy

2022.11.02. 09:05

Bekamuzta a nő a dobogókői motoros rablást, hogy megússza a sikkasztást

Rablótámadás áldozataként kért rendőri segítséget egy 26 éves nő, ám kiderült, története mese habbal. Kellett a pénz, ezért hazudott - hatóság félrevezetése a vádemelési javaslattal lezárt ügy minősítése.

Kemma.hu

Ahogy a police.hu beszámolt az esetről, a szociális gondozóként dolgozó, fővárosi nő a Gödöllői Rendőrkapitányságon tett feljelentést, mivel elmondása szerint kirabolták: A nő állítása szerint április 27-én délelőtt, egy Dobogókő környéki erdős résznél hirtelen megállt autója előtt egy bukósisakos motoros, aki leszállt a járműről, odalépett a nőhöz, a vezető oldalon benyúlva félrelökte őt, kivette a jobb első ülésen lévő fekete táskát, majd visszapattant a nyeregbe és elhajtott. A táskában a nő munkáltatója számlájáról levett 40 ezer euró és egy mobiltelefon volt.

A gödöllői rendőrök az akciófilmbe illő forgatókönyvet meghallván forrónyomon indultak, ám hamar visszafordultak, mivel az „áldozat” beismerte: kitalálta az egészet. A nyomozás immár rablás bűntettéből hatóság félrevezetésének vétsége megalapozott gyanújába fordult, amit a Dabasi Rendőrkapitányság folytatott le.

A 26 éves nő a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást azonban nem tett. Becsatolt egy néhány soros nyilatkozatot, abban röviden kifejtette az életkörülményeit, amelyek a gyanúsításban szereplő összeg „elsikkasztásához”, lenyúlásához vezettek. A Dabasi Rendőrkapitányság Gyáli Rendőrőrs a 26 éves nővel szemben folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában