M1-es autópálya

2022.11.19. 12:23

A kisigmándi balesetről: nem a vétlen sofőr gyermekeit szállították kórházba

November 18-án este két személyautó ütközött össze Kisigmánd térségében, az autópálya felhajtójánál. A baleset másnapján kiderült, hogy nem a vétlen sofőrrel utazókat szállították kórházba, hanem az okozó gyermekeit.

Sz. D. K.

Forrás: Országos Mentőszolgálat/Facebook

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, november 18-án, pénteken este két személyautó ütközött össze a 13-as főút 9-es kilométerénél, Kisigmánd térségében, az M1-es autópálya felhajtójánál. A helyszínre a nagyigmándi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket. 

Akkori információink szerint azt írtuk, hogy a vétkes sofőr lehajtott az M1-esről, majd rákanyarodott a 13-as főútra, de nem adta meg az elsőbbséget az ott érkező autónak, majd eléhajtott, amelynek következtében összeütköztek, és a vétlen autóban utazó 8 és 4 éves gyerek könnyebben megsérült. 

A baleset másnapján Marosán Angelikától, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője, helyreigazítva a korábbi információinkat közölte, hogy a baleset előtt a vétkes sofőr lehajtott az M1-es autópályáról, majd a 13-as számú főúton elkanyarodott balra Kisbér irányába, de nem adott elsőbbséget a vétlen sofőrnek, aki Kisbér irányából Komárom felé közlekedett. Ekkor ütköztek össze.

Egyebek mellett kiderült az is, hogy a mentőszolgálat munkatársai nem a vétlen autóban utazó gyermekeket szállította kórházba, hanem a vétkes sofőr gyermekeit. Az okozó autójának teljes karosszériája roncsolódott, míg a másiknak az eleje rongálódott meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában