Ledolgozhatja

2022.10.19. 09:18

Videón a nő, aki táskát lopott a környei billiárdteremben

A bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 180 óra közérdekű munka büntetést szabott ki rá.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 180 óra közérdekű munka büntetést szabott ki azzal a nővel szemben, aki billiárd teremből lopott őrizetlenül hagyott táskát – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője

A vádirat szerint a nő 2021. október 17-én 00 óra 20 perc körül a környei billiárdteremben meglátott egy őrizetlenül hagyott táskát, amelynek a tulajdonosa kiment dohányozni. A hátizsákban telefon, pénztárca, készpénz, személyes iratok és bankkártya is volt.

A nő ezeket együtt, a ruházatába rejtve ellopta, majd távozott a helyszínről. A lakhelyére ment, ahol a sértett hátizsákját átkutatta, a pénztárcában lévő készpénzt kivette, a többi  tárgyat, iratokat, bankkártyákat az eljárás során a nyomozó hatóság foglalta le tőle, majd azokat a sértettnek visszaadta.

Az elkövető, amint értesült arról, hogy a táskát a sértett és mások keresik, maga vitte be azt a rendőrségre. A bűncselekmény elkövetési értéke: 330 ezer 790 forint, a lopási kárból csupán 298 ezer 290 forint térült meg. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában