Fosztogatás

2022.10.26. 15:49

Videón a fiatal társaság, akik teljesen kifosztották öntudatlan ivócimborájukat

Bankkártyáját, telefonját, karóráját, minden pénzét és még a hátizsákját is ellopták.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A kifosztás bűntette és a bankkártya felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott egy nővel és egy fiatalkorú férfival szemben, akik előbb italt vásároltattak egy társukkal, majd elvették tőle az értékeit. A két fosztogatóval szemben az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, elkövetők és védők is tudomásul vették. A bíróság a harmadik személlyel szemben az eljárást folytatja.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság az egyik nőt 1 év 10 hónap, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, 83 ezer 420 forint vagyonelkobzásra, a fiatalkorú férfit 1 év 2 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésre, 10 ezer 920 forint vagyonelkobzásra ítélte. A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte az elkövetők pártfogó felügyeletét. A bíróság a fiatalkorú férfit kötelezte arra, hogy a próbaidő alatt a pártfogó felügyelő segítségével létesítsen munkaviszonyt, illetve regisztráltassa magát álláskeresőként.

A vádirat szerint két nő és egy fiatalkorú férfi 2021. május 5-én a késő esti órákban  ismerkedtek meg egy arra járó ittas személlyel, aki csatlakozott a társasághoz. Május 6-án éjjel 1 óra körüli időben egy tatabányai benzinkútra mentek, vodkát és több doboz sört vetettek. A társaság tagjai már itt, a töltőállomáson elhatározták, hogy elveszik társuk értékeit. 

A vásárlást követően egy közeli padra ültek, itt alkoholt ittak. A részeg ismerős maga mellé tette a pénztárcáját, majd amikor az alkoholtól már öntudatlan állapotba került, pénztárcájából az egyik nő kivett egy bankkártyát,  a másik nő pedig 30 ezer forint kézpénzt, valamint az öntudatlan társuk 50 ezer forint mobiltelefonját is. 

A fiatalkorú férfinak megtetszett a sértett kezén lévő 7 ezer 500 forint értékű karóra, azt az egyik nővel levetette, majd eltette. Ezt követően a másik nő magához vette az ekkor már magatehetetlen társuk 3 ezer forint értékű hátizsákját is, majd tovább álltak. Ugyanez a társaság másnap egy tatabányai dohánybolthoz mentek, ahol az egyik a lopott bankkártyával  5 ezer 40 forint értékben dohányárut vásárolt. Ezt követően egy másik dohányboltba mentek, ahol ugyanez a nő  5 ezer 220 forint értékben vásárolt, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!