Embercsempészet

2022.10.14. 08:00

Teherautóba zsúfolt 40 szír az M1-esen: Tatabányánál ért véget a kényelmetlen utazás

A francia rendszámú teherautóban két szír embercsempész utazott. A jármű rakterében a rendőrök 40 szír migránsra bukkantak.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján az M1-es autópálya 54-es kilométerénél állítottak meg egy francia honosságú tehergépkocsit október 13-án délelőtt. A járművet egy 25 éves szír sofőr vezette, mellette egy 21 éves szintén szír férfi ült. A raktérben további 40 fő, magát szintén szír állampolgárnak valló személy utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.  A járőrök őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A 25 éves járművezetővel és a mellette ülő 21 éves férfival szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában