Vádemelés

2022.10.26. 06:39

Sorsára hagyta gyermekeit a tatabányai apa, 3 millió tartásdíjjal lóg az anyának

Az apát hiába szólították fel a fizetésre, nem tett eleget kötelezettségének és gyermekeivel sem tartja a kapcsolatot.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt emelt vádat azzal az apával szemben, aki több, mint hárommillió forint hátralékot halmozott fel. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

A férfi és a nő 2007. évtől élettársként, 2017. évtől házastársként éltek együtt, kapcsolatukból 2008. évben és 2018. évben két gyermek született. A házastársak életközössége 2019. december 8-án megszűnt, a nő a gyermekeket saját tatabányai háztartásában neveli, gondozza.

A bíróság 2021. évben meghozott határozatában kötelezte a férfit arra, hogy 2020. szeptember 1-jétől kezdődően, havonta előre esedékesen, a hónap 10. napjáig, önkéntes teljesítéssel gyermekenként 75-75 ezer forint határozott összegű gyermektartásdíjat fizessen meg az anyának. Az ítéletben a bíróság kötelezte a férfit arra is, hogy felhalmozott gyermektartásdíj-hátralék 2 millió 250 ezer forintot fizessen  egy összegben 15 napon belül a sértett részére. A férfi nem fizette sem a havonta esedékes, sem az elmaradt gyermektartásdíjat.

Az apa a gyermekekkel a kapcsolatot nem tartja, a vádemelésig – a felhalmozott gyermektartásdíjat és a havonta előre esedékes tartásdíjat figyelembe véve- önhibájából 3 millió 130 ezer forint gyermektartásdíjat nem fizetett meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában