Nem engedik emberek közé

2022.10.07. 13:01

Letartóztatták az esztergomi rendőröket figyelő embercsempészt

Az Esztergomi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a moldáv állampolgárságú embercsempésznek a letartóztatását, aki 14 migránst akart átszállítani a Mária Valéria hídon Párkányba.

Sz. D. K.

Fotó: Shutterstock

Az Esztergomi Járásbíróság az indítvány tárgyában október 7-én tartott ülést, azon az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész, az elkövető tudomásul vette.

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvívője ismertette az indítványt, amely szerint a férfi  összesen 14 szír állampolgárt vett fel Magyarország déli határán, a magyar-szerb határ közelében – pontosan meg nem határozható helyen – és őket az általa vezetett, de magyar forgalmi rendszámú, fehér színű, csukott tehergépkocsival Esztergomba fuvarozta azért, hogy az Esztergom és Párkány városát összekötő Mária Valéria hídon átvigye és ezzel segítséget nyújtson nekik az államhatár jogellenes átlépésében.

A Mária Valéria hídon szolgálatot teljesítő helyi járőrök arra lettek figyelmesek, hogy a híd mellett található parkolóból egy tehergépkocsi vezetője folyamatosan figyeli őket, észlelték azt is, hogy a gépjármű raktere láthatóan túl volt terhelve, továbbá a gyanús személy élelmiszert nyújtott be a hátsó ajtón.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában