Nem tetszett a balta

2022.10.27. 11:26

Kiderült miért lepték el rendőrök Bánhidát, és hogy kit vittek el bilincsben

Egy tatabányai üzlet alkalmazottjaitól akart pénzt szerezni több alkalommal is az elégedetlen vevő.

Sz. D. K.

Baltája matt elégedetlen férfi miatt fordult fel az élet kedden Bánhidán

Forrás: Google Street View

Október 26-án a reggeli órákban a Facebookon felröppent a hír, hogy Bánhidát rengeteg rendőrautó lepte el. A kíváncsi járókelők a legnépszerűbb közösségi portálon egymástól kérdezgetve próbálták megtudni, hogy mi is történt valójában. Utánajártunk a történteknek. 

Mint kiderült, egy tatabányai üzletből érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint egy férfi, B. B.  az elmúlt napokban személyesen és telefonon is pénzt követelt a bolt alkalmazottjától és tulajdonosától. Marosán Angelika, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta, hogy egyik almalommal az elkövető a pult mögé is bement, ekkor szóváltásba került a tulajdonossal, ami tettlegességig fajult. A férfi végül pénz megszerzése nélkül távozott, de előtte még életveszélyesen megfenyegette a sértettet. Következő alkalommal, amikor megjelent, már a tatabányai nyomozók várták, akik elfogták B. B.-t.

A 29 éves helyi férfi ellen zsarolás bűntett kísérletének gyanúja miatt indult eljárás. Kihallgatásán elmondta, hogy korábban vásárolt az üzletben egy baltát, amivel nem volt megelégedve, ezért ment vissza, hogy visszakérje az árát. A férfit a rendőrök gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában