Lebukott

2022.10.04. 10:01

Itt a videó a férfiről, aki betört a környei vegyesboltba

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a férfival szemben.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

Az ügyészség börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és a sértett kárának megfizetésére kötelezésre tett indítványt a férfi ellen, aki aki február 4-én 2 óra 47 perc körüli időben a környei vegyesbolthoz ment azzal a szándékkal, hogy onnan készpénzt lopjon.

A férfi a bolt udvarának kerítésen átmászott, majd a belső udvart figyelő kamerát az udvar hátsó kerítésének irányába elfordította, részletezte az ügyet dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője. A férfi ezután a bolt hátsó bejárati ajtaját a magával hozott, a tulajdonában lévő pajszer segítségével befeszítette, majd az irodában lévő íróasztalhoz lépett, annak fiókját kihúzta és magához vett egy sötét színű pénzkazettát. 

Ezután a bolt belső részébe ment, a pénzkazettát a pultra tette, majd lehajolt és pult belső felén lévő polcról kivette a pénztárgépfiók kazettát, majd azzal és a másik pénzkazettával együtt távozott a boltból. A férfi a pénzkazettát és a pénztárgépfiók kazettát menet közben felfeszítette, és onnan 318 ezer 45 forint összegű készpénzt lopott el. 

A vádlott a bolt helyszínéről történt távozását követően ismeretlen helyen a megrongált pénztárgépfiók kazettát és a pénzkazettát eldobta. A lopás elkövetési értéke összesen 347 ezer 623 forint, míg a rongálási kár 75 ezer 384 forint.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!