Bírósági beharangozó

2022.10.09. 10:00

Bíróság elé áll a csaló, több mint 30 embert károsított meg

Műszaki cikkeket hirdetett ismeretlen társával, több mint egy millió forintot csaltak ki áldozataiktól.

Kemma.hu

Felelnie kell tettéért az illetőnk

Forrás: Shutterstock

Csalás bűntette miatt tart tárgyalást a Tatabányai Törvényszék egy korábban már nyolc alkalommal büntetett férfi ügyében, aki egy eddig ismeretlenül maradt csalónak nyújtott segítséget. 

A vádirat szerint a nyomozás során egy eddig ismeretlenül maradt személy 2019. decemberében elhatározta, hogy akként fog bevételre szert tenni, hogy különböző, a birtokában nem lévő műszaki cikkeket kínál megvételre egy internetes hirdetési oldalon, majd a hirdetésre jelentkező személyektől a termék vételárának, illetve a postaköltségnek megfelelő összeg átutalását kéri. 

A korábban már 8 alkalommal büntetett férfi oly módon nyújtott szándékosan segítséget a bűncselekmények elkövetéséhez, hogy a bankszámlaszámát megadta, annak érdekében, hogy a csalásnak áldozatul esőktől származó hasznot ily módon legyen biztosítotsa. A bűncselekmény folyamán 31 jelentkezőt károsítottak meg, mintegy 1 milli 205 ezer forint összegben. 

A férfi az ismeretlen elkövetővel történt előzetes megállapodás után a csalásokból származó pénzösszegeket a bankszámlájáról több részletben készpénzben felvette. Az előkészítő tárgyaláson az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a csalót ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától, adta hírül a Tatabányai Törvényszék.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!