Embercsempész

2022.10.22. 08:19

27 migránst fuvarozott egy zárt teherautóban, Ácsnál kapcsolták le a rendőrök

A zárt raktérű teherautóval próbált a migránsokat csempészni Ausztriába egy olasz férfi. Most meghosszabbították a letartoztatását.

G. D. V.

Forrás: police.hu

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta, hogy hosszabbítsák meg a letartóztatását annak az olasz állampolgárságú férfinak, aki  egy zárt rakterű teherautóban 27 migránst szállított – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az indítvány szerint a Csehországban élő olasz férfi április elején, Prágában egy jelenleg ismeretlen személy megbízásából vállalta, hogy 600 euróért Magyarország területén keresztül, a magyar-szerb államhatártól a magyar osztrák államhatárig migránsokat szállít. Az elkövető  április 26-án Prágában, a megbízójával közösen bérbe vett egy zárt rakterű  tehergépkocsit, amellyel a megbízójának útmutatása alapján Magyarországra hajtott.

Az elkövető az autóval április 27-én hajnalban a megbízója által  elküldött GPS koordinátákkal kijelölt, a magyar–szerb-államhatár közelében lévő elhagyatott helyre hajtott. Ott felvett összesen 27 török és afgán állampolgárságú, Magyarországon illegálisan tartózkodó személyt azzal a szándékkal, hogy a magyar-osztrák államhatár közelébe szállítja őket.

migránsok 26 27 ács
Az utasterében egy, a zárt rakterében pedig 26 migráns utazott
Forrás: police.hu

A gépkocsi utasterében egy, a zárt rakterében pedig 26 migráns utazott, a jármű útját egy ismeretlen személy által vezetett gépkocsi előfutóként biztosította. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei aznap 8 órakor, az M1-es autópálya 93. kilométerszelvényében, Ács térségében ellenőrzés alá vonták a tehergépkocsit.

A Komáromi Járásbíróság a férfi letartóztatását április 29-én rendelte el, majd legutóbb a határidejét október 29-ig meghosszabbította. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a letartóztatást két hónappal, azaz december 29-ig hosszabbítsa meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!