Rongálás

2022.09.15. 16:40

Sokba került az esztergomi karatebajnok rúgása (videó)

A bankfiók biztonsági kamerája rögzítette az esetet ahogy a férfi telefonál, majd hirtelen dühösen a falba rúg.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A kisebb kárt okozó rongálás vétségével miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki  azzal a férfival szemben, aki egy bankfiók lobby zónájában belerúgott a falba. 

A vádirat szerint a férfi február 12-én délelőtt fél 11-kor Esztergomban egy bankfiók lobby zónájában a bankautomata melletti várakozás közben ingerülten fel-alá járkált, telefonált, majd egy alkalommal szándékosan belerúgott a gipszkarton borítású falba, amely emiatt megrongálódott, betört. A falban a rongálás miatt78 ezer 123 forint kár keletkezett.

Az ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a férfit az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje, valamint kötelezze az okozott kár megfizetésére. Az esetet rögzítette a bank biztonsági kamerája is. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában