Tárgyalás

2022.09.25. 08:26

Nem kispályázott a tatai ügyvezető, majd' 100 milliót csalt el trükközve

A férfi úgy folytatta a tatai cég ügyvezetését, hogy közben másik személyt neveztek ki a pozícióra. Tevékenységével majd' 100 millió forintot csalt el.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint szeptember 26-án tárgyaláson, bizonyítási eljárással folytatódik annak a tatai ügyvezetőnek az ügye, aki majd' 100 millió forintot csalt el. A férfi az adóhatóság részére valótlan tartalmú bevallásokat adott le.

A vádirat szerint a vádlott 2011. október 24-től 2013. január 11-ig terjedő időben ügyvezetője volt egy tatai székhelyű gazdasági társaságnak, majd a cégnek új tulajdonosa és ügyvezetője lett. A vádlott azonban ezt követően is tovább folytatta a gazdasági tevékenységet a korábbi cége nevében és képviseletében, erről a tevékenységéről pedig nem tájékoztatta az új ügyvezetőt. 

A csaló 2011. IV. negyedévtől 2013. I. negyedévig terjedő időszakban a gazdasági társaság nevében főként betonacél, henger huzal és faanyag, kisebb részben egyéb termékek kereskedelmével, különböző szolgáltatások nyújtásával foglalkozott. A betonacélt és a henger huzalt döntően az Európai Közösség területéről, a faanyagot és az egyéb termékeket nagyrészt ismeretlen eladótól, számla nélkül vásárolta. A beszerzett termékeket belföldön értékesítette, az általa nyújtott szolgáltatásokat ismeretlen módon – be nem jelentett saját alkalmazottakkal vagy számlát nem adó alvállalkozókkal – teljesítette. A férfinak az általa végzett termékértékesítés és szolgáltatás nyújtás alapján kibocsátott számlákkal szemben igazolt költségként minimális összegű számla állt rendelkezésére. Tevékenységével  91 millió 948 ezer vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában