Letartóztatás

2022.09.30. 14:40

Nagy fogás Tatánál: 29 szír migránssal az utánfutóján robogott az embercsempész

Letartóztatásban a palesztin férfi, a végzést meghallgatták, de a védővel együtt fellebbezést nyújtottak be.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a palesztin állampolgárságú, németországi tartózkodási helyű  férfinak a letartóztatását, aki 29 migránst szállított illegálisan utánfutóban.

A Tatabányai Járásbíróság az indítvány tárgyában szeptember 30-án tartott ülést,  azon az embercsempészt meghallgatta, azt követően a letartóztatást egy hónapra elrendelte. 

Az indítvány szerint a férfi szeptember 28-án Magyarországon, egy erdő szélén, német honosságú autójának utánfutójába felvett 29 szíriai állampolgárt hogy őket illegális úton Csehországba juttassa. 

A sofőr szeptember 28-án éjfél körül Ausztria felé az M1 autópályán haladt, amikor a 64 km szelvényben, Tata térségében a rendőrök ellenőrizték.  A férfi a rendőri jelzésre nem állt meg, kiugrott a mozgó járműből, ami nekiütközött egy rendőrautónak, majd befutott az erdőbe, azonban elfogták

Az utánfutón lévő forgalmi rendszám nem az utánfutóhoz tartozik, azt egy másik járműhöz regisztrálták. A végzést az ügyész tudomásul vette, az embercsempész a és védő fellebbezést jelentett be, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában