Ellenőrzés

2022.09.08. 07:38

Magyar és szlovák rendőrök járőröznek Komáromban és Esztergomban - itt az oka

Rendszeres a magyar és szlovák rendőrök közös szolgálatellátása Esztergomban és Komáromban.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Mint a rendőrség tájékoztatásából kiderült, a magyar és szlovák rendvédelmi szervek a magyar-szlovák határrendészeti együttműködés keretében az elmúlt napokban közösen járőröztek Esztergomban és Komáromban. Az egyenruhások hetente többször szerveznek közös szolgálatokat az illegális migráció elleni hatékonyabb fellépés érdekében.

A közös járőrözés a jövőben is folytatódik
Forrás: police.hu

Felhívták a figyelmet, hogy az ellenőrzések célja emellett a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése, valamint a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme. Mindkét rendőri szerv szorgalmazta az együttműködést, melynek eredményeképpen a jövőben számos magyar-szlovák járőrpár jelenlétére lehet számítani mindkét ország területén.

A rendőrök feladatukat gyalogosan, valamint szolgálati gépjárművel hajtják végre. Tevékenységük során a szlovák kollégák önálló intézkedési jogosultsággal nem rendelkeznek, a hatályos jogszabályok alapján a magyar rendőrökkel közösen intézkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!