Pénzbüntetés

2022.09.15. 06:50

Kiskirályként lazított párjával az esztergomi szállodában, esze ágában sem volt fizetni

Majd' 150 ezer forintos számlát hozott össze a szlovák férfi párjával, a bíróság pénzbüntetést szabott ki vele szemben.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság 400 ezer forint pénzbüntetést szabott ki büntetővégzésében azzal a szlovák férfival szemben, aki az esztergomi szálloda szolgáltatását azzal a szándékkal vette igénybe, hogy azt nem fizeti ki. A bíróság kötelezte az elkövetőt a sértett kárának megtérítésére. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi az esztergomi szállodában 2019. július 7-én egy éjszakára szobát foglalt saját és élettársa részére. A férfinak nem volt pénze, a szoba és a fogyasztás árát már a szoba elfoglalásakor sem kívánta kifizetni, a férfi ezen szándékáról az élettársának nem volt tudomása. A férfi másnap meghosszabbította a foglalást további két éjszakával.

Az elkövető és élettársa igénybe vette a szálloda éttermét és bárját, mindkettőben fogyasztottak ételt illetve italt, ám a férfi a számlát nem írta alá, majd 2019. július 9-én 10 órakor jelezte, hogy a foglalás meghosszabbítása ellenére aznap távoznak. A férfi fizetés nélkül kívánta a szállodát elhagyni, ezért azt állította, hogy nincs nála készpénz, a számlájáról kell levennie pénzt. A szálloda egyik alkalmazottja elkísérte a férfit és élettársát, akik taxival Párkányba mentek, ahol az elkövető fizetés nélkül otthagyta a szálloda alkalmazottját és távozott. Az elkövető 143 ezer 453 forint kárt okozott a szállodának, amely nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában