Ügyészség

2022.09.08. 08:31

Gyerekek korrepetálásával dolgozta le bűnét a csaló - tatabányai vevőt is átvert

A férfi három embernek adta el ugyanazt a nem létező terméket. A kárt meg kellett térítenie és le kellett dolgoznia, az ügyészség így szüntette meg az eljárást ellene.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A határozat szerint a Budapesten egyetemi hallgató férfi 2020. július-augusztus hónapban internetes oldalon úgy hirdetett eladásra fejhallgatót, hogy azzal nem rendelkezett. A hirdetésekre jelentkező a szombathelyi sértett 44 ezer forintot, a tatabányai sértett 34 ezer forintot, a szarvasi sértett 32 ezer 500 forintot utalt az elkövető bankszámlájára. Az utalást követően az elkövető a fejhallgatót nem küldte meg a vevőknek, az nem is állt szándékában.

A Tatabányai Járási Ügyészségfeltételes ügyészi felfüggesztésről rendelkezett, magatartási szabályt írt elő, valamint a pártfogói felügyeletét rendelte el a férfinak. Az elkövető a próbaidő alatt a sértettek kárát megtérítette, valamint matematikából 50 óra korrepetálást végzett gyermekek részére, a pártfogó felügyelet tartama alatt jelentkezési és beszámolási kötelezettségének eleget tett. Az ügyészség a próbaidő eredményes eltelére figyelemmel a büntetőeljárást megszüntette, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában