Visszaeső

2022.09.13. 18:10

A mobilok réme, avagy videón az oroszlányi viszkis

Szeszes italt és telefonokat lopott, közben a kamera is lencsevégre kapta.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság a különös visszaeső férfit 1 év 7 hó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, és 47 ezer forint összegű vagyonelkobzásra ítélte.

A vádirat szerint a férfi április 14-én nem sokkal éjfél után egy oroszlányi épület büféjébe tört be úgy, hogy a bejáratot eltorlaszoló polcokat elmozdította. A férfi a büfében található pult mögötti hűtőből kivett és ellopott egy-egy üveg 9 ezer és 12 ezer forint értékű whiskyt, majd elsietett a helyszínről.  Ezt követően a tolvaj a kisebb kiszerelésű szeszes italt elfogyasztotta, míg a nagyobb kiszerelésű whiskyt a nyomozás során, egy ismeretlennek eladta. A lopás elkövetési értéke így 21 ezer forint, amely nem térült meg.

A férfi ezt megelőzően március 29-én, egy 26 ezer forint értékű telefont lopott el egy személytől Oroszlányban, aki megkérte, hogy vigyázzon rá, míg kimegy a mosdóba. A férfi a rábízott telefont 24 ezer forintért eladta egy használt mobilokkal foglalkozó üzletben, ahonnan a károsult végül visszavásárolta.

Ugyanez a tolvaj április 25-én, hajnali 2 óra után, egy kerítésen átmászva jutott be az oroszlányi menedékhely étkezőjébe, onnan ellopta a biztonsági őr 5 ezer forint értékű mobiltelefonját. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott fellebbezést jelentett be enyhítésért, adta hírül Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában