Hősszerelmes

2022.09.13. 19:30

3800 eurót és 400 ezer forintot lopott az udvarló a kisbéri szülői házból

A 30 éves budapesti fiú más bűncselekményeket is beismert. Módszeresen baráti, szerelmi kapcsolatait kihasználva jutott be a sértettek házába.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Kisbéri Rendőrkapitányságon 2020 májusában tett feljelentést egy áldozat, aki elmondta, hogy a családi házukból, a földszinti nappali álmennyezetében kialakított tárolóhelyről 3800 eurót, az első emeleti hálószobában található fésülködő állvány fiókjából pedig 400 ezer forintot lopott el valaki.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a családot a sértett lányának barátja lopta meg. Gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomást tett.

Az élelmes udvarló számos másik bűncselekményt is beismert, amiket 2016. óta elkövetett. A budapesti lakos az áldozatokhoz fűződő baráti, szerelmi, lakótársi viszonyait használta ki, a sértettek bizalmába férkőzött, és sosem távozott üres kézzel. A tettes elmondta azt is, hogy meglopott „barátai” általában nem gyanakodtak rá.

A budapesti férfi ellen lopás, illetve csalás bűncselekményének elkövetése miatt indult büntetőeljárás, amelynek 12 sértettjét kutatta fel a rendőrség. Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes Komáromi Járási Ügyészségnek, írta meg a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában