Vádirat

2022.08.05. 08:01

Szír embercsempészek szállítottak szír migránsokat: Tatabányánál fogták el őket

Két év hat hónap börtön is várhat az embercsempészekre.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a két szír állampolgárságú férfival szemben, akik szír honfitársaikat szállították illegálisan. A vádirat szerint a két, Németországban élő férfit január 5-ét megelőzően egy ismeretlenül maradt személy megbízta azzal, hogy a szerb-magyar határ közeléből hét illegális bevándorlót az osztrák-magyar határhoz szállítsanak.  

A két férfi a megbízójuktól kapott utasításoknak megfelelően január 5-én az esti órákban egy német honosságú személygépkocsival a szerb-magyar határ közelében fekvő erdős területre vezető földúton lévő találkozási ponthoz mentek, ahol a járműbe felvették az ott várakozó 7 szír állampolgárt, akik közül öten a hátsó üléseken, míg ketten a csomagtartóban foglaltak helyet.

Az embercsempészek az utasaik beszállását követően Ausztria irányába indultak. Több órás utazást követően – melyet csak egy alkalommal szakítottak meg rövid időre, ahol sofőrcserét hajtottak végre - az M1 autópálya 54 kilométerszelvényéig jutottak, ahol nem sokkal este 9 óra után a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei rendőri ellenőrzés alá vonták őket.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik, úgy a Tatabányai Járásbíróság mindkét férfit 2 év 6 hó börtönbüntetésre és 5 év kiutasításra ítélje, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában