Büntetés

2022.08.02. 15:30

Sokat akart az esztergomi szarka, de felvette a kamera (videó)

Egy részeg ismerősétől mobilt lopott, melynek árából kifizette albérletét, majd a Tescoba is betért, hogy elcsenjen néhány portékát.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Tájékoztatom, hogy a lopás vétsége és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 250 óra közérdekű munka büntetést szabott ki azzal a fiatalkorúval szemben, aki kihasznált egy ittas férfit majd egy boltból is lopott. A bíróság a fiatalkorút kötelezte arra, hogy a meglopott férfinek 60 ezer forint kártérítést fizessen.

A vádirat szerint az fiatalkorú férfi 2021. június 27-én egy esztergomi söröző teraszán beszélgetett egy ittas férfival, akivel közösen zenét hallgattak. Az ittas férfi átadta a fiatalkorú tolvajnak mobiltelefonját, majd mikor mámoros állapotában elaludt, a tolvaj a mobillal távozott. Az ellopott telefont a férfi eladta, majd a vételárból fizette ki albérleti díját.


2021. július 14-én ugyanez a fiatalkorú férfi az esztergomi Tesco áruházban kísérelt meg több szépségápolási terméket ellopni oly módon, hogy azokat a táskájába rejtette. Az áruházban szolgálatot teljesítő biztonsági őr, a kamerán a cselekményt észlelte, majd amikor az elkövető a kifizetetlen termékekkel kívánt távozni, feltartóztatta és a biztonsági szobában a lopott holmit visszavette, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában