Lánglovagok

2022.08.23. 10:20

Mindent megmutattak: képeken a tatabányai és esztergomi tűzoltók nyílt napja

Tárt kapukkal várták az érdeklődőket a tűzoltók Tatabányán és Esztergomban augusztus 19-én, pénteken.

Kemma.hu

Forrás: KEM Katasztrófavédelem

Fotó: Vági Gábor tű. szds., Kovács Tamás tű. szds.

Gyerekricsajtól volt hangos a tűzoltólaktanya Tatabányán és Esztergomban pénteken. A tűzoltók minden érdeklődőt vártak a a két településen a parancsnokságokon. A lánglovagok készséggel meséltek a laktanyai élet mindennapjairól, így a vendégek a tűzoltószertár és a különböző tűzoltójárművek felszerelései mellett a híradó helységet is megtekinthették.

A csemeték méretpontos tűzoltóruhákat húzhattak és felülhettek a tűzoltójárművekre is. Ennél a pontnál kerültek elő a telefonok is, hogy az életre szóló élményt a családi archívum számára is maradandóvá tegyék. Tatabányán a gyerekek és kísérőik testközelből, a tűzoltószertárból nézhettek végig egy próbariasztást, ami nagy sikert aratott a gyerekek és a felnőttek közt is.

A bemutató után a kíváncsi szülők okos kérdései is megválaszolásra kerültek. A nyílt nap remek alkalom volt azok számára is, akik a tűzoltóhivatás iránt komolyan érdeklődtek, hisz az alkalom remek lehetőséget biztosított számukra, hogy első kézből szerezzenek benyomásokat a tűzoltók mindennapjairól és a tűzoltóvá válás feltételeiről.    

Aki a tatabányai és esztergomi nyílt napokról lemaradt, a Komáromi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon még elcsípheti a tűzoltókat augusztus 26-án, pénteken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában