Rablás

2022.08.05. 15:43

Letartóztatásban marad a férfi, aki egy vascsővel vert össze egy kocsi édesapát

Pénzt és festéket követelt a dühöngő támadó.

Kemma.hu

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Dániel Berán

A felfegyverkezve  elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben a  Tatai Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki vascsővel bántalmazta az emiatt eszméletét vesztett sértettet. A Tatabányai Járásbíróság a férfi április 14-én elrendelt letartóztatását két hónappal, október 14-ig hosszabbította meg. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy férfi április 14-én éjszaka vascsővel támadt egy apára és pénzt, valamint festéket követelt tőle. Miközben az apa kiskorú gyermekei aludtak, a támadó eszméletvesztésig ütötte a csővel a családfőt. Az ügyészség indítványa alapján ekkor a nyomozási bíró a férfi letartóztatását augusztus 14-ig meghosszabbította, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Az indítvány szerint a férfi április 14-én 01 óra 20 perc körüli időpontban megjelent ismerőse kocsi  lakásánál, ahol hangosan dörömbölt a bejárati ajtón. Amikor a családfő az ajtót kinyitotta, a férfi kiabálva, a családfőt szidalmazva belépett a lakásba, majd fenyegetőn elindult a családfő felé és a magával vitt vascsővel ráütött a konyhaszekrény munkalapjára. Az apától azt követelte, hogy hogy adjon át neki 15 ezer forintot. A családfő próbálta csitítani a támadót, kérte, hogy ne kiabáljon, mivel a lakásban alszanak kiskorú gyermekei. A férfi ekkor az apát és a gyermekeit azzal kezdte fenyegetni, hogy agyonüti őket.  

A családfő e fenyegetés hatására 7 ezer forint készpénzt adott át a férfinak, aki azonban ezzel nem elégedett meg, további pénzt követelt az apától, miközben a  vascsővel fenyegette, majd azzal ütni kezdte a családfőt, aki nem tudott több pénzt adni a férfinak.  A támadó ezután festéket követelt, a családfő által megmutatott festék színe azonban nem tetszett neki és dühében a festékes vödröket szétverte a vascsővel. Ezt követően újból ütni kezdte a kezében lévő csővel a családfőt, és további értékeket követelt. A bántalmazás közben úgy megütötte az apát, hogy az elveszítette az eszméletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában