Rablás

2022.05.11. 07:40

Meghosszabbították a vascsővel egy családra támadó őrjöngő férfi letartóztatását

Augusztus közepéig biztosan nem kerül emberek közé a tomboló rabló.

Kemma.hu

Fotó: Dániel Berán

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indított eljárás a  Tatai Járási Ügyészség és eredményesen indítványozta azon a férfi letartóztatásának meghosszabbítását, aki vascsővel bántalmazta áldozatát, aki emiatt eszméletét vesztette. Az indítvány szerint –melyről korábban be is számoltunk– a 2022. április 14-én 1 óra körüli időpontban megjelent ismerőse kocsi  lakásánál, ahol hangosan dörömbölt a bejárati ajtón. Amikor a sértett az ajtót kinyitotta, az elkövető kiabálva, szitkozódva belépett a lakásba, majd fenyegetőn elindult az apa felé és a magával vitt vascsővel ráütött a konyhaszekrény munkalapjára. Mindeközben azt követelte a sértettől, hogy adjon át neki 15 ezer forintot. A sértett próbálta csitítani a gyanúsítottat, kérte, hogy ne kiabáljon, hiszen a lakásban tartózkodnak és alszanak a kiskorú gyermekei. A gyanúsított ekkor az apát azzal fenyegette meg, hogy agyonüti gyermekeit. Az apa a fenyegetés hatására 7 ezerforint készpénzt adott át az elkövetőnek, aki azonban ezzel nem elégedett meg, további pénzt követelt a sértettől, eközben a  vascsővel fenyegette, majd azzal ütni kezdte az apát, aki azonban nem tudott több pénzt adni. 

Az elkövető festéket követelt, a sértett által megmutatott festék színe neki nem tetszett, ezért a festékes vödröket szétverte a vascsővel. Ezt követően újból bántalmazta a vascsővel a családfőt és további értékeket követelt. A bántalmazás közben úgy megütötte a sértettet, hogy az elveszítette az eszméletét. A Tatabányai Járásbíróság az indítvány tárgyában 2022. április 14-én ülést tartott,  amelyen az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a letartóztatást egy hónapra elrendelte. Az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 3 hónappal, azaz 2022. augusztus 14-ig meghosszabbította, adta hírül a Komárom-Esztergom-Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!