Honvédség

2022.08.02. 10:40

Autósok, figyelem! Katonai menetoszlop halad át az M1-esen!

A konvojt kísérőjárművek biztosítják.

Kemma.hu

Forrás: honvedelem.hu

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred technikai eszközeinek manővere miatt augusztus 3-án szerdán napközben és a kora esti órákban is megnövekedett katonai járműforgalom várható az alábbi útvonalon: Hajdúhadház – M3-as– M0-ás– M1-es – M19-es – Győr útvonalon, tájékoztat a honvedelem.hu.

Augusztus 1-3 között a Hajdúhadház – 4-es út – 354-es út – M35-ös út – M3-as – M31-es – M0-ás – M1-es – 8119-es út – Tata útvonalon is számítani lehet menetoszlopra, közölték.

A honvédség kéri, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg az autósok a menetoszlopot, mivel annak mérete és sebessége, valamint haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják.

Kiemelték: a honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában