Vádemelés

2022.07.22. 13:43

Két autóval ütközött, majd a sérülteket cserben hagyva, sebesülten menekült el a gondatlan sofőr

A szabályosan haladó nő maradandó sérüléseket szenvedett, az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kiszabását indítványozta.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki nem tartott megfelelő követési távolságot és két másik autóval ütközve balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Cserbanhagyásos baleset 2
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint  a férfi 2020. szeptemberében személygépkocsival közlekedett Tarján felől Tatabánya irányába. A férfi nem tartott megfelelő követési távolságot, így neki ütközött az előtte szabályosan közlekedő nő autójának. A férfi ekkor balra kormányozta autóját, átlépte a záróvonatalt és egy szemből érkező férfi autójának is neki ütközött. Mindhárman megsérültek a balesetben, közülük a nőnek maradandó fogyatékosságot eredményező bal alkar és csukló sérülése keletkezett.

A balesetet okozó férfi megállt, odament a baleset helyszínére, látta, hogy a balesetben résztvevő nő megsérült, azonban a helyszínről a mentőszolgálat, rendőrség értesítése nélkül távozott.

Cserbenhagyásos baleset 3
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt a vádemelés mellett indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki a vétkessel szemben, valamint hosszabb időre tiltsa el a járművezetéstől. Ezen túlmenően rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában