Lekapcsolva

2022.07.04. 11:58

Francia embercsempészek, tunéziai migránsokkal buktak le az M1-esen Tatabányánál

A Tatabányánál lekapcsolt francia csempészek kocsijában két tunéziai migránst találtak, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásukat.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján, az M1-es autópálya 62-es kilométerszelvényében állítottak meg egy francia honosságú járművet július 4-én 9 óra 35 perckor. A járművet egy francia férfi vezette, mellette szintén egy francia férfi ült. A gépkocsiban az embercsempészeken kívül kettő, magát tunéziai állampolgárnak valló férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

A járőrök az embercsempészeket elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A francia férfiakkal szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában