Eljárás megszüntetése

2022.07.28. 10:32

Eltörte az ismerőse állkapcsát, megbánta tettét a komáromi férfi

Több mint 2 ezer euró jóvátételt fizetett tettéért.

Kemma.hu

Forrás: Bors

Fotó: TAMÁS DOMBOVÁRI

A Komáromi Járási Ügyészség a súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárást tevékeny megbánás miatt megszüntette azzal a férfival szemben, aki közvetítői eljárásban 2 ezer 300 eurót fizetett a sértettnek jóvátételként.

A szlovák állampolgárságú férfi  és a sértett férfi  2021. december 20-án az éjszakai órákban egy komáromi kávéházban különböző baráti társaságban szórakoztak. Éjszaka aztán 23 óra körül a kávéház bejárata előtt rövid szóváltás alakult ki a két férfi között, akik végül visszamentek a kávéházba. Mindketten saját társaságuk körében folytatták a szórakozást, de közben folyamatosan, provokatívan méregették egymást. 

Éjfél körüli időben, az egyikük váratlanul odalépett a tánctéren tartózkodó férfihez, akit egy alkalommal, a jobb kezével, ököllel, az állkapcsának bal oldalán megütött, amelynek következtében az ütést elszenvedő férfi a földre esett és rövid időre az eszméletét veszítette, az ütés következtében az állkapcsa eltörött. 

Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség az ügyet közvetítői eljárásra utalta, ezért az eljárást hat hónapra felfüggesztette. Az elkövető a közvetítői eljárásban a bántalmazott férfinek 2 ezer 300 eurót fizetett anyagi jóvátételként, valamint a cselekményért bocsánatot kért. A verekedő férfi a bűncselekménnyel a társának okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában