Pénzbüntetés

2022.07.26. 14:38

Éjszaka lopták a katalizátort Tatabányán, a nagy munka közben jöttek a zsaruk (fotók)

A két férfi az éjszaka közepén kezdte el a nagy munkát a kiszemelt kocsi alatt, azonban a rendőrök tetten érték őket.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság jogerősen pénzbüntetést szabott ki azzal a két férfival szemben, akiket a rendőrség katalizátor lopás közben ért tetten. Az egyik férfival szemben 325 ezer forint, a másik férfival szemben 275 ezer forint pénzbüntetést  szabott ki a bíróság, az elkövetéshez használt eszközöket elkobozták.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádirat szerint a két férfi személygépkocsival 2021. április 24-én 0 óra 25 perc körüli időben azzal a céllal mentek a vasúti sínek melletti tatabányai parkolóhoz, hogy az ott leállított személygépjármű katalizátorát eltulajdonítsák. Ennek érdekében az elkövetők leparkoltak a kiszemelt kocsi mellett.

Az egyik férfi a társától kapott emelővel a sértett gépkocsiját megemelte, majd a jármű alá feküdt és a nála lévő, ebből a célból a helyszínre vitt sarokcsiszolóval megkezdte a katalizátor kivágását a kipufogórendszerből, amíg társa figyelt. Az elkövetőket a rendőrség cselekmény közben tetten érte. A bűncselekmény elkövetési értéke 7 ezer forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában