Vádemelés

2022.07.14. 11:30

Speed, kokain és ecstasy Tatabányán: több 10 millió értékben terítettek a dílerek

Nagy tételben terítették a dílerek Tatabányán és környékén a különféle drogokat, most vádat emelt velük szemben az ügyészség.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azokkal a férfiakkal szemben, akik két év alatt többféle kábítószerrel kereskedtek Tatabányán és környékén. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség kilenc férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének, öt férfival szemben pedig kábítószer birtoklás bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. A főügyészség a vádiratban többek között arra tett indítványt, hogy a törvényszék a kábítószerrel kereskedő férfiakat végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltilásra, a kábítószer fogyasztó vádlottakat pedig felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirati tényállása szerint 2019. évtől 2020. év májusáig kilenc férfi több tízmillió forint értékben jelentős mennyiségű speed, marihuána, kokain, valamint ecstasy fajtájú kábítószert vásárolt, majd azokat Tatabányán, Bakonyszombathelyen és Szárligeten rendszeres haszonszerzésre törekedve több fogyasztónak – köztük a jelen ügyben vádlottként szereplő öt férfinak – értékesítették.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az eljáró nyomozó hatóság tagjai a férfiaknál házkutatást tartott, és a kábítószerrel kereskedőket többségétől kábítószert, valamint annak terjesztéséhez szükséges eszközöket, különösen dohányőrlőt, digitális mérleget foglalt le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában