Lopás

2022.07.28. 09:30

Állatvédők adománygyűjtő dobozát lopta el a tatabányai nő

Amíg az eladó elfordult, a tolvaj elillant az egyesület ládikójával.

Kemma.hu

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Lopás vétsége miatt indított ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki a boltból adománygyűjtő dobozt lopott.

A vádirat szerint a  nő 2021. március 16-án a tatabányai vegyesboltban fejfájására hivatkozva megkérte az eladót, hogy a kávéautomatából vegyen neki kávét, amit az eladó teljesített. Kihasználva, hogy az eladó a kávé elkészítése miatt a kávéautomatához ment és neki háttal állt, a nő a pénztárpulton elhelyezett adománygyűjtő ládát – melyet az üzletben korábban egy állatvédő egyesület helyezett el – a benne lévő 20 ezer forint összegű készpénzzel magához vette és a táskájába rejtette, majd távozott az üzletből. 

A nő az ily módon eltulajdonított ládával lakására távozott, ahol széttörte majd azt kidobta, a benne lévő készpénzt saját céljaira fordította. A bűncselekmény elkövetési értéke: 29 ezer 525 forint mely nem térült meg.

A Tatabányai Járási Ügyészség lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járásbírósághoz, amelyben közérdekű munka büntetésre és 29 ezer 525 forint összegű vagyonelkobzásra tett indítványt, adta hírül a Komárom-Esztergom-Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!