Lopás

2022.06.28. 17:48

Videó: evőeszközökkel tört be két férfi egy tatai munkásszállóra

A két férfi az evőeszközök segítségével felfeszítették az ablakot és bemásztak az egyik szobába, ahonnan nyakláncot és pénzt loptak.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a két férfival szemben, akik evőeszközzel befeszített ablakon hatoltak be a munkásszálló szobájába. 

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője ismertette hírportálunknak a vádiratot, amely szerint két férfi tavaly május 22-én egy tatai munkásszállón a sértettet keresték, aki nem tartózkodott otthon. A sértett földszinti szobájának ablaka az udvarra nézett, ami be volt zárva. Az elkövetők megpróbálták az ablakot kézzel benyomni, de nem sikerült. Az egyik férfi bement a szálló konyhájára, ahonnan elhozott egy fém- és egy fakanalat, ezzel a társa befeszítette az ablakot, amelyet együtt benyomtak, majd mindketten bemásztak.

A szobában mindketten kutattak, a szekrény tetejéről egy dobozból 1 ezüst férfi nyakláncot és 1140 Eurót loptak. Az elkövetési érték összesen 410 ezer 31 forint, a lopással okozott kár nem térült meg.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a büntetlen férfiakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést és vagyonelkobzást szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában