Elismerés

2022.06.23. 17:17

Less be velünk a győri börtönbe! - ezt se gondoltad volna a benti életről (videó)

Családbarát munkahely lett a győri börtön. Az intézményben gondosan odafigyelnek a munkavállalóik kérésire is.

Kemma.hu

Forrás: kisalföld.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

Elsőre nem is gondolnánk, de egy börtön is lehet családbarát munkahely. A győri börtön kiérdemelte ezt a címet. Hajdu Melinda, az intézmény szakpszichológusa mutatta meg az ezt igazoló tanúsítványt - számolt be róla a Kisalföld.hu. 

A 19. század végén átadott intézmény folyamatosan korszerűsödik. Megtudtuk, hogy az elismerés bezsebelése egy több hónapon át tartó procedúra eredménye. 

– A címet nem adják ingyen. Azért indítottuk a folyamatot, mert bíztunk benne, hogy az elmúlt években hozott intézkedések révén kiálljuk a próbát és elmondhatjuk magunkról azt, hogy a mi munkahelyünk is családbarát – kezdte Hajdu Melinda.

A győri börtön szakszakpszichológusa és egyben sajtóreferens hozzátette: a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. munkatársai az előszűrő kérdőív kitöltése után személyesen is meggyőződtek arról, hogy a kisalföldi megyeszékhelyen működő büntetés-végrehajtási intézet megfelel-e a főbb kritériumoknak.

A börtönben is számos családbarát intézkedésnek van létjogosultsága. A győri börtönben pár száz forintért reggelit és ebédet is igényelhetnek a dolgozók. Érdekesség, hogy az ételek készítésének jelentős részét a fogvatartottak végzik. Nemrégiben a börtön új edzőtermét is átadták. 

– A béren kívül juttatások rendszere és a vezényléses munkarend egyértelműen a családok érdekeit is szem előtt tartja. Utóbbi tekintetében például mobilisak vagyunk. Ha a munkavállalóink közül valaki azt kéri, hogy a gyerek óvodai, iskolai napirendjéhez próbáljuk igazítani a szolgálatot, akkor az esetek jelentős többségében találunk erre módot – mondta Hajdu Melinda.

Az intézmény falain belül évről évre fejlesztések történnek. A győri börtönben intézet-fenntartási feladatokat látnak el a fogvatartottak; munkájukért cserébe jelképes bért kapnak. Összesen 160 fogvatartottat őriznek itt; többségük gyanúsítottként bírósági ítéletre vár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában