Bűnismétlés

2022.05.05. 09:33

Videó: így kerekeznek el a lopott bicikliken az esztergomi garázssorról, vittek mást is

Háromszor is lecsapott a kis csapat. A három férfi közül az egyik ötször volt büntetve, többszörös és különös visszaeső.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A többrendbeli lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a három férfival szemben, akik esztergomi garázsokból loptak – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője

A vádirat szerint három férfi 2021. január 6-áról 7-ére virradó éjszaka egy esztergomi garázs ajtajáról lefeszítették a lakatot, és onnan szerszámokat és kerékpárt loptak, összesen 161 ezer 150 forint értékben. Az ellövetők ebből a garázsból elloptak egy másik, 105 ezer forint értékű biciklit is. Térfigyelő kamera rögzítette, amint a tolvajok a két lopott kerékpáron elteker a helyszínről.

A három férfi 2021. január 6-án este a garázssoron egy másik garázs ajtaját felfeszítette, onnan 50 ezer 500 forint értékben horgászfelszereléseket és szerszámokat vitt el. A jómadarak két másik garázsból is lopni akartak, az egyik ajtaját azonban nem sikerült felfeszíteniük, a másik garázsban kutattak is, de számukra értékkel bíró tárgyat nem találtak.

A három férfi közül ketten egy másik alkalommal is lecsaptak: egy nyitva hagyott gépkocsiból szerszámokat és egy GPS-t vittek el összesen 28 ezer forint értékben, valamint egy garázsba a lakat lefeszítésével hatoltak be, onnan törött távcsövet, régi evőeszközöket, jelvényeket és pálinkát vittek el. A társaság egyik tagja ötször volt büntetve, többszörös és különös visszaeső, míg ketten büntetlenek.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetett férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a büntetlen elkövetőket végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!