Tárgyalás Tatabányán

2022.05.09. 10:00

280 ezret utalt magának a csaló: telefonos ügyfelestől szerezte meg a netbankos adatokat

Az férfit információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádolják.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járásbíróság május 11-én, szerdán tárgyalja annak a férfinak az ügyét, aki ismeretlen körülmények között megszerezte a bank által egy
komáromi ügyfél részére levélben küldött pénzintézeti tájékoztatást, és abból megismerte annak személyes adatait.

A vádirat szerint a férfi 2019. szeptember 11-én telefonon felhívta a bank telefonos ügyfélszolgálatát úgy, hogy az ügyfélazonosítás során az ügyintézőnek a sértett adatait adta meg annak érdekében, hogy a sértett netbankjához szükséges hozzáférési adatokat megszerezze.

A vádlott módszere az volt, hogy a bank ügyintézőjétől az elektronikus levelezési cím megváltoztatását kérte, az általa létrehozott email címet megadva. Így akart ugyanis hozzáférni a sértett hitelkártya-szerződéséhez tartozó netbank fiókjához. Az elkövető a módosítást követően az általa megadott email címmel és a pénzintézet által rendelkezésére bocsátott belépési kóddal a netbankba jogosulatlanul be is lépett.

Másnap és harmadnap, vagyis 2019. szeptember 12-én és 13-án összesen 280 ezer forintot utalt át a saját bankszámlájára. A tatabányai bíróság május 11-én előkészítő ülésen tárgyalja az ügyet, a vád információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint rendelkezzen 280 ezer forint összegű vagyonelkobzásról is, adta hírül a Tatabányai Járásbíróság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában