A világ ura

2022.04.24. 07:00

Videón az M1-es legpofátlanabb audisa: kíséretnek használja a szirénázó mentőautót Tatánál

Az autós ahelyett, hogy a külső sávba húzódva elengedné a fény- és hangjelzést használó mentőt, a gyorsabb haladás reményében előtte marad és „rámászik” a többiekre. És még mutogat is.

Kemma.hu

Forrás: Bp-i Autósok Közössége

A Bp-i Autósok Közössége YouTube csatornáján osztotta meg a videót, amelyet egy szirénázó mentőautóból rögzítettek. Az április 14-én késő délután Tata térségében készült felvételen tisztán látható és hallható, ahogyan a megkülönböztető fény- és hangjelzést is használó mentőautó előtt egy szürke audis – kihasználva a helyzetet – a mentő előtt próbál gyorsabban haladni a kocsisornál.

A pofátlan sofőr ahelyett, hogy a szabályoknak megfelelően lehúzódna a külső sávba, és előre engedné a mögötte szirénázó mentőt, a belső sávban marad, és az előtte haladókat veszélyesen megközelítve 20(!) hosszú percen keresztül  igyekszik másokat „eltakarítani” maga elől. A videó beküldője úgy fogalmaz:

Teljes felháborodásomba írok, mert úgy gondolom, ez nem megfelelő közlekedési magatartás egy megkülönböztető fény és hangjelzést használó mentőautó előtt... Bő 20 percen át viselkedett így az autós, folyamatosan hol egyezményes jelet használva, hol pedig az ujjat billegtetve adta tudomásunkra, hogy nem engedi, hogy megelőzzük, és többször is durva veszélyhelyzetet teremtett az autópályán, a kb. 10 cm-es követési távolsággal.

Mint írta, ha az audis karambolozik előttük az autópályán, a mentőautóban lévő, súlyos állapotú nő ellátása is késik. Ami még viszonylag szerencsés forgatókönyv, hiszen komolyabb baleset is bekövetkezhetett volna április 14-én Tatánál, ami után talán éppen a pofátlan sofőr életéért kellett volna küzdeniük a mentősöknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!