Indítvány

2022.04.28. 15:42

Úgy tűnik, nem kerüli el a börtönt a 27 migránssal robogó embercsempész

Az illegális bevándorlókkal száguldó autó sofőrjének ügyét április 29-én tárgyalja a bíróság.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a  Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak az olasz állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki bérelt, zárt rakterű tehergépkocsiban 27 migránst szállított. Az indítvány szerint a Csehországban élő férfi 2022. április hónap elején, Prágában, egy jelenleg ismeretlen személy megbízásából vállalta, hogy 600 euro díjazás ellenében Magyarország területén, a magyar-szerb államhatártól a magyar osztrák államhatárig szállít migránsokat. 

27 migránst fogtak az M1-esen
Forrás: police.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az elkövető április 26-án Prágában, a megbízójával együtt bérbe vett egy zárt rakterű  tehergépkocsit, amellyel Magyarországra hajtott, majd a férfi  április 27-én a hajnali órákban, a megbízója által  elküldött GPS koordinátákkal kijelölt elhagyott helyen, a magyar –szerb-államhatár közelében 27 török és afgán illegális bevándorlót vett fel. Ezt követően 26 migránssal a raktérben és 1 migránssal az utastérben a férfi a gépkocsival a magyar-osztrák államhatár felé indult egy másik autó után, melyet eddig ismeretlen személy vezetett. A teherautó előtt haladó kocsi feladata, az út biztosítása volt. 

 A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei aznap nyolc óra magasságában az M1-es autópályán Bábolna térségében ellenőrizék a teherautót és az embercsempész elfogták, majd előállították. A Komáromi Járásbíróság az indítvány tárgyában április 29-én ülést tart,  amelyen az elkövetőt meghallgatja, majd azt követően hozza meg végzését, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!