Illegális utasok

2022.04.10. 09:37

Huszonnyolc migránst zsúfolt a kocsiba a román embercsempész, Tatabányánál bukott le

A román férfit és illegális utasait az M1-es autópálya 54-es kilométerszelvényében tartóztatták fel a rendőrök.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján az M1-es autópálya 54-es kilométerszelvényében állítottak meg egy román gépkocsit április 10-én hajnali 3 óra 30 perckor. A járműben a sofőrön kívül 28, magát pakisztáni, török, szír és iraki állampolgárnak valló személy utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók eljárást indítanak embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt, amely alapesetben 1-5 évig, minősített esetben akár 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!