Ellenőrzés

2022.04.30. 13:00

Drón és szonda 81-es úton: a kisbéri zsaruk 100 ezres csekket is kiosztottak

A kisbéri rendőrök a fokozott akciójuk során 219 sofőrt szondáztattak meg. A 81-es úton drónt is bevetettek, amivel a záróvonalon előző járművek szűrték ki.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint, a Kisbéri Rendőrkapitányság illetékességi területén, április 29-én fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök. Az akció során az egyenruhások 219 járművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, a készülék kettő esetben pozitív eredmény jelzett. Az egyik sofőrnek a mérési eredmények alapján 100 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki. A másik esetben a 81-es számú  főút 40-es szelvényében került ellenőrzésre egy áruval megrakott nyerges vontató és annak vezetője. A légalkohol mérő eszköz bűncselekmény értéket mutatott, ezért a sofőr ellen járművezetés ittas állapotban bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: police.hu

A nap során még a 81-es számú főúton, a záróvonalon előző járművek kiszűrésére drónt alkalmaztak a rendőrök. Rövid idő alatt két szabálytalanul előző gépjárművezetővel szemben intézkedtek a kisbéri rendőrök. A szabálysértés miatt a járművezetők részére 10 ezer forint helyszíni bírság került kiszabásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!